Fotoshoot visagiecursus Manon Willemina

2016

De shoot van vandaag vond plaats in Oost. De opdrachtgeefster, Manon, had daar sinds een maand haar eigen schoonheidssalon geopend en ze wilde foto’s laten maken voor haar website. Opdrachten zijn er in verschillende soorten en maten, de ene dag shoot je één model voor diens portfolio, de andere dag maak je foto’s voor iemands bedrijf. Manon zou vandaag een make-up workshop geven en Jaiwey zou hier sfeerfoto’s van maken. Wanneer deze was afgelopen zou hij tevens nog één-op-één shoots doen met iedereen om het eindresultaat vast te leggen.

Die ochtend had Manon Jaiwey laten weten dat één van de meiden die ze voor de workshop had geregeld ziek was en dat ze nog naarstig naar een vervanger zocht. Toen er werd gevraagd of ik misschien zou willen invallen zei ik natuurlijk gelijk, ja. Manon’s studio was niet heel groot, maar ontzettend mooi ingericht. In de grootste ruimte stonden allemaal mooie bloemen en planten met een grote tafel in het midden – die ze zelf had gemaakt – waar alles voor de workshop op was uitgestald. Er waren zes spiegels neergezet met op elke plek verschillende soorten kwasten en make-up. Aan de achterwand had ze twee grote spiegels met lichten er omheen waar ze alles stap voor stap zou gaan uitleggen. In het kamertje er naast zette Jaiwey zijn lampen alvast klaar. Eén gericht op de achterwand en een schitterende beauty-dish om de modellen mee te belichten. Deze lamp geeft eenieder die er voor staat zo’n mooie, zachte gloed dat make-up haast niet nodig is. Met make-up werd het effect dus alleen nog maar mooier, wat te zien is op alle foto’s die Jaiwey maakte.

We waren iets te vroeg, dus Manon deed eerst zelf nog even wat make-up op en toen was het wachten op de andere meiden. Even over twaalf was iedereen aanwezig en begon Manon met uitleggen. Ze had van te voren gezegd dat ze best wel zenuwachtig was – zeer begrijpelijk aangezien het om haar eigen bedrijfje draaide – maar daar was bij haar uitleg niks van te merken. Na een ‘blending’-techniek te hebben uitgeprobeerd, begonnen we met het reinigen van onze gezichten. Vervolgens liet Manon ons zien hoe we concealer, BB-cream en foundation op de juiste manier moesten aanbrengen. Terwijl ze het bij de grote spiegels voordeed op Kelly, bewoog Jaiwey zich haast geruisloos om ons heen en fotografeerde elke stap. Hij maakte close-ups van Manon aan het werk, van de meiden in hun spiegels, van de make-up en van iedereen bij elkaar, zonder dat ook maar iemand werd afgeleid door de camera.

Daarna liet Manon ons zien hoe je een goede ‘smokey-eye’ maakt en op het laatst maakte ze bij alle meiden de look af door iedereens haar te stylen. Vervolgens werden ze één voor één door Jaiwey op de foto gezet. Het zestienjarige nichtje van Manon was ook meegekomen, maar had nog nooit eerder voor een professionele camera gestaan. Jaiwey wist haar echter al snel op haar gemak te brengen en er zijn ontzettend leuke foto’s uitgekomen. Waar ze binnenkwam als een meisje, stond ze op de foto als een heuse jonge vrouw. Toen was het de beurt aan Mandy en Kelly. Ze bleken al tien jaar bevriend en vonden dit de uitgelezen kans om tevens mooie foto’s met elkaar te laten maken. Ze hadden dan ook gelijk een aantal foto’s uitgezocht en bij Jaiwey besteld. Een foto heb je voor altijd, maar de selfies die je van jezelf maakt zul je nooit zo koesteren als een echt mooie foto, gemaakt door een goede fotograaf. Mandy en Kelly deden het ontzettend goed en de hechte band die ze met elkaar deelden straalde er bij elke foto vanaf. Ze waren er zo blij mee dat ze er zelfs over grapten dat ze de foto’s boven hun bedden zouden hangen, of nog beter, op een dekbedovertrek gingen laten drukken.

Het was een erg lange dag, maar heel productief en leerzaam. Als afsluiting opende Manon een fles champagne – die ze nog over had van de opening – en bekeken we de foto’s met elkaar.

Jaiwey en Manon van Os

Jaiwey en Manon van Os2

 

 

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *