Interview Nathalie Patty

Nathalie komt oorspronkelijk uit Assen en is 4,5 jaar geleden naar Amsterdam verhuisd. Ze noemt zichzelf een ‘echte levensgenieter’. In het dagelijks leven is Nathalie model en samen met haar beste vriendin vormt ze het super DJ duo ‘Two is a crowd’, voorheen ‘Nosyki’. Na de fotoshoot stelden we haar een aantal vragen.


 

Hoe zou je jezelf omschrijven?

 • ‘Ik ben een heel chill persoon en doe gewoon altijd wat ik leuk vind. DJ’en vind ik erg leuk om te doen. In één woord ben ik echt een levensgenieter.’

Waar ben je geboren?

 • ‘Ik ben geboren in Assen en toen ben ik naar Groningen gegaan om Kunstgeschiedenis te studeren. Tijdens mijn studie kreeg ik een stageplek bij het Van Gogh museum en ben ik naar Amsterdam verhuisd. En hier ben ik blijven plakken, want Assen en Groningen zijn niet heel bruisend en vooral voor mijn culturele ontwikkeling was Amsterdam wel echt de place-to-be.’

Hoe oud was je toen je voor het eerst modellenwerk deed?

 • ‘Ik heb al toen ik een jaar of vijf was op de catwalk gelopen. Mijn moeder heeft ook veel modellenwerk gedaan en heeft vroeger catwalk- lessen gegeven. Mijn broer, mijn zus en ik hebben toen een aantal modeshows gelopen. Ik was de jongste van het stel en erg verlegen.’

Zou je kunnen zeggen dat er ook echt een liefde voor modellenwerk is, of is het meer op je pad gegooid?

 • ‘Ik vind het heel leuk om te doen en ik put er ook veel energie uit. Wat ik er leuk aan vind is dat je je in een andere wereld verplaatst. Je trekt een bepaalde outfit aan en wordt daarmee heel iemand anders. Aanstaande woensdag moet ik bijvoorbeeld voor een kledingwebsite een commercial opnemen voor een green-screen. Daar moet je natuurlijk veel inlevingsvermogen voor hebben en dat is wat ik erg leuk vind.’

Word je meer voor commerciële klussen geboekt of ook voor fashion klussen?

 • ‘Meer commercieel eigenlijk. Ik ben denk ik te oud en te klein voor fashionklussen, ik ben namelijk  1,73.. Ik ben de magische leeftijd van 12 al gepasseerd, haha.’

Sport je veel?

 • ‘Ja ik hou wel van sporten. Ik doe aan essentrics, pilates, yoga en zumba. Dat soort dingen vind ik heel chill om te doen. Essentrics is ontwikkeld door een balletdanseres en is bedoeld om je spieren te verlengen en je core te versterken. Het is een beetje te vergelijken met pilates.’

Wat is jouw favoriete moment van de dag?

 • ‘Eigenlijk wel s’ochtends bij het opstaan. Ik ben niet perse een ochtendmens, ik ben echt een allesmens, want ik hou ook erg van de avond.’

Heb jij een eigen stijl qua kleding?

 • ‘Nee, echt absoluut niet. Ik houd wel erg van boyfriend truien, lekker oversized. Maar het ligt er ook een beetje aan hoe je je voelt. De ene keer wil je als classy lady over straat met hakjes aan en als we een gig hebben met DJ’en, wil ik er wel graag heel stylish uitzien. Maar daarbij ligt het er ook aan waar we draaien. Wanneer we in een relaxte hip-hop/R’nB tent staan, dragen we eerder sneakers en sweatshirts.’

Heb je een stijlicoon?

 • ‘Nee, echt helemaal niet. Ik houd me er niet zo mee bezig wat celebrities dragen. Als ik iets zie wat ik leuk vind denk ik gewoon ‘ja, dat is vet’ en dan trek ik het aan.’

Waar kun je jou s’nachts voor wakker maken?

 • ‘Ik heb een verslaving voor pindakaas met hagelslag. Ik probeer nu af te kicken, maar daarvoor in de plaats maak ik dan zelf pindasaus, dus in hoeverre ik echt aan het afkicken ben, weet ik niet. Behalve dat, zou je me wakker kunnen maken voor een reis. Iets nieuws om te ontdekken. Over tien dagen ga ik naar Bali, maar daarvoor hebben we een transfer in Taiwan. Daar hebben we een overnachting, dus het lijkt me super gaaf om daar ook even te zitten.’

Heb jij zelf nog toekomstplannen?

 • ‘De droom nu is om samen met Bonita [de andere helft van ‘Two is a crowd’] de hele wereld over te reizen en overal geboekt te worden als DJ duo. Een beetje zoals Sunnery James en Ryan Marciano.’
Photo by Jaiwey Nuij, Assistent: Suzanne Venneker, Model: Nathalie Patty
Photo by Jaiwey Nuij, Assistent: Suzanne Venneker, Model: Nathalie Patty