Fotoshoot Mariska

Vrijdag 4 november 2016

We begonnen de dag met een domper. Sinds een maand hadden we contact met een meisje die overtuigd was van haar vriend’s modellen kwaliteiten. Ze wilde graag een fotoshoot bij ons bestellen naar aanleiding van de portfolio-building actie die we in oktober/november hadden lopen. Ze leek erg enthousiast en we boekten een shoot voor de 4e van november. Jaiwey had zelfs nog heel lief aangeboden om ook een mooie foto van hen samen te maken. Meestal begin ik de week ervoor met nieuw mailcontact waarin ik laat weten op welke locatie het model wordt verwacht en om hoe laat. Dit keer kreeg ik echter geen gehoor. Eerst twijfelde ik nog aan mijn eigen mailaccount, maar toen ik een testmail naar mezelf had gestuurd bleek dat we bewust werden genegeerd. Dit is een tip voor iedereen die hogerop wil komen binnen de fashion industrie; onderhoud je mailcontacten! Mocht je onverwachts toch niet kunnen op die dag, helemaal niet erg, maar laat het weten aan je opdrachtgever of fotograaf. Er is niets zo onprofessioneel als je verantwoordelijkheden niet nemen en niks meer van je laten horen. Wanneer je netjes altijd reageert op de mails die je krijgt, enthousiasme toont en iemand op een nette manier adresseert, kom je veel verder met je carrière!

Gelukkig kende Jaiwey nog een model die heel graag haar portfolio weer up-to-date wilde maken en ook last-minute beschikbaar was, namelijk Mariska. Ze had gemerkt dat opdrachtgevers vaak vroegen naar naturel foto’s. Echter had ze de laatste tijd voornamelijk glamour en fashion shoots gedaan, dus vroeg ze Jaiwey een paar mooie polaroid-achtige foto’s van haar te maken. Mariska had een carry-on formaat koffertje mee met verschillende soorten topjes en broeken. Het is altijd goed om een wat bredere selectie kleding mee te nemen, want je weet nooit wat de fotograaf (of bijvoorbeeld je opdrachtgever) in gedachte heeft bij een bepaalde fotoshoot. Bij een naturel shoot is het sowieso altijd goed om een paar gekleurde T-shirts of andere basic topjes mee te nemen en een nauw aansluitende broek. Je lichaam komt het best uit in dit soort kleding waardoor modellenbureaus en opdrachtgevers gelijk kunnen zien wat je in huis hebt. Verder kun je altijd nog iets inpakken wat je zelf fijn of mooi vindt om te dragen.

Omdat Mariska al langer model is ging de shoot vrij rap. Daarbij is ze in het dagelijks leven danslerares, wat heel duidelijk te zien was. Het is me opgevallen dat dansers hun eigen lichaam ontzettend goed kennen en zich heel sierlijk kunnen bewegen, wat resulteert in hele originele en mooie foto’s. Er zijn natuurlijk een aantal poses die gewoon werken en je altijd kunt uitproberen tijdens een fotoshoot. Maar dansers blijken nog veel meer verschillende houdingen in zich te hebben wat bijna altijd een hele creatieve en originele foto tot resultaat heeft. Dit is natuurlijk iets wat elk model aan zijn fotograaf of opdrachtgever zou willen bieden en waar je met je portfolio ook op uitgekozen kan worden. Mocht je dus een keer een fotoshoot hebben waarbij de fotograaf je vrij laat zelf poses te verzinnen, probeer dan eens wat danshoudingen, wie weet brengt het iets leuks.

We hadden niet heel lang de tijd, maar dat was dit keer ook niet nodig. Mede dankzij Mariska’s stoere blikken en sierlijke houdingen wist Jaiwey al vrij snel een aantal hele vette foto’s te schieten. Toen we ze later op Jaiwey’s computer bekeken bleek dat alle veel goede resultaten tussen zaten. Aan het einde heeft Jaiwey Mariska nog geïnterviewd. De resultaten hiervan hieronder lezen! In het gastenboek schreef Mariska nog een leuk stukje:

“Liefste Jaiwey, het was een  leuke shoot, natuurlijk voel ik me al lekker op mijn gemak bij jou! Dus dat helpt me al heel erg, plus dan ben je ook nog zo lekker complimentvol. Heel fijn met je werken zo. Nú al helemaal blij met de foto’s. Thanks voor de kort maar krachtige shoot. Suus natuurlijk ook! Dikke kus, Mariska ♥”


Door haar werk noemt ze zich in het dagelijks leven een allround entertainer. Deze dame, geboren in Den Bosch, woont in Amsterdam en reist veel voor haar werk als danslerares, hostess en model.

  • Wat is jouw drukste moment van de dag?

“Als ik als danslerares aan het lesgeven ben. Ik hou even mijn woensdagles aan, dan geef ik meestal tussen 14:00 en 17:00 uur dansles. Mijn meest productieve moment daartussen zou ongeveer rond 15:00 á 16:00 uur zijn.”

  • Waar komt jouw liefde voor dansen en modellenwerk vandaan?

“Sowieso hou ik er al van kleins af aan van om in de spotlights te staan. Dit komt waarschijnlijk door het kijken naar clips op tv en naar Beyoncé bijvoorbeeld.”

  • Is Beyoncé je grote voorbeeld?

“Ze is niet persé mijn voorbeeld, maar ik bewonder haar wel. Ze is een hardwerkende vrouw die altijd mooi is.”

  • Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

“Ik kan mezelf echt niet in een hokje plaatsen, ik vind dat zo moeilijk. Maar de hokjes die me wel aanspreken zijn bijvoorbeeld, hipster, vintage, sportief, street en chic, maar ik hou echt van van alles.”

  • Wat is je levensmotto?

“Leef met de dag, want je weet nooit wanneer het voorbij is.

  • Heb je een stijlicoon?

“Ik vind Rihanna echt heel dope qua kleding, ze is heel fashionable de laatste tijd.”

  • Waar kun je jouw s’nachts voor wakker maken?

“Voor sushi en Red Velvet Cake.”

  • Heb je nog grote toekomstdromen?

“Om nog meer bezig te kunnen zijn met mijn passies; entertainen en dansen. Ik heb niet persé de drang om in het buitenland ontdekt te worden of om daar te leven, want ik hou heel erg van Nederland en ik weet niet of ik wel in een ander land zou kunnen wonen. Ontdekt worden in bijvoorbeeld Amerika zou wel heel tof zijn, maar ik weet niet of ik dat jaren volhou en ik moet ook realistisch zijn. In Nederland zou ik nog wel eens voor een goede artiest willen dansen, tijdens een grote show bijvoorbeeld. Dat lijkt me echt heel leuk.”

 

– That’s a wrap!

 

jaiwey-mariska2 jaiwey-mariska3 jaiwey-mariska1

jaiweynuij12mariska jaiweynuij06mariska jaiweynuij02mariska

 

 

 

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *